Rozsvícení vánočního stromu

V pátek 1. prosince 2017 nás, Permoníky, čekal nelehký úkol! Vzdání se chvil s nejbližšími přáteli a čelení neúprosné zimě nám však spíše než útrapy přineslo úsměvy na rtech a nevídanou zábavu… Naší úlohou bylo totiž prodávat výrobky žáků naší školy při příležitosti slavnostního rozsvícení stromečku.  

První zátěžovou zkoušku představoval rychlý přesun všech ozdůbek, vánočních přáníček, sošek či obrázků andělů, adventních věnců či kalendářů a dalších dekorativních předmětů připravených žáky všech tříd na místní Obecní úřad. Obstáli jsme na výbornou!

Odpoledne, přesně v 15:30 hodin, jsme se společně setkali před budovou Obecního úřadu a v úžasu pozorovali nastoupené rodiče, kteří prahli po koupi výtvorů svých dětí. S neuvěřitelnou rychlostí a sehraností jsme tak připravili stánek k prodeji, vzali do rukou pokladničky i kalkulačky a s vřelými úsměvy prodávali jeden unikát za druhým.

O hodinku a půl později se na našich pultech krčily poslední ozdůbky a my se mohli radovat z rozdané radosti, setkání s příjemnými lidmi i utrženého finančního obnosu.

Navzdory obavám z nedostatku času jsme si vychutnali i okamžik rozsvícení, slavnostní ohňostroj a v neposlední řadě také chvíle s kamarády.

Tak zase za rok na viděnou :-).