Setkání s Čápaty

V pátek 20. dubna nastal den D, v jehož rámci jsme se poprvé po dlouhém plánování a domlouvání setkali společně s Čápaty, tedy parlamentem Základní školy Dolní Žandov.

Přes velkou nervozitu a prvotní rozpaky jsme se přenesli díky vlídnému přivítání a úvodnímu slovu paní ředitelky i následné seznamovací aktivitě, kdy jsme pro sebe každý ukořistili jedno „čápě“, které jsme následně vyzpovídali jménem počínaje, přes zájmy a koníčky, studijními úspěchy konče.

Využili jsme krásného počasí a zapálenosti Čápat a vydali se k budově druhého stupně, kde jsme si společně zahráli pro nás nové aktivity „korýtka“ a „kostka“. U obou jsme museli prokázat týmového ducha, zájem o společný úspěch i ochotu spolupráce. Vedli jsme si přímo ukázkově!

Potřebu doplnit vydanou energii uspokojily laskavé paní kuchařky, které jen pro nás připravily guláš, za což jim velice děkujeme.

Po společném obědě jsme se na žádost Čápat (zejména pak dívek) vydali na průzkum naší školy, představili jsme tak nejen její prostory, ale také naše nedočkavé a zvědavé spolužáky.

Odpolední program se sestával z procházky naší obcí. Každý z nás si připravil krátké povídání o vybrané památce či místní zajímavosti, stali se z nás tak malí turističtí průvodci, kteří vzbuzovali údiv všech kolemjdoucích a přihlížejících. Společnou cestu jsme si nelenili osladit nanukem, který nám dodal chuť a energii se navzdory vysokým venkovním teplotám vydat na prohlídku místní šachty.

Po návratu z procházky jsme strávili čas společným hraním fotbalu, klábosením, hraním na hudební nástroj či nakupováním nezbytných dobrůtek.

V podvečer jsme se vydali do nedaleké kuželny, kde jsme si společně užili dvě hodiny aktivní zábavy, mlsání a pohody.

I přes nabitý program nás energie neopouštěla, a tak jsme si společnou večeři v podobě pizzy vychutnali na hřišti před naší školou, abychom se hned po jejím snězení mohli pustit do kopání s míčem, překonávání překážek a prolézaček.

Po hygieně jsme se uložili k vybranému animovanému filmu a dlouho do noc štěbetali a chichotali se, až se škola otřásala v základech.

Sobotní ráno jsme po vynikající a bohaté snídani zasvětili úklidu, plánování dalšího společného setkání, slunění si či hraní si na hřišti.

Čápata nás opustila s velkými díky a vřelým pozváním na měsíc červen.

Všem Permoníkům děkujeme za vynikající přípravu a organizaci setkání a těšíme se na další společnou akci.