První školní Halloween

Středu 31. října 2018 jsme se našim spolužákům rozhodli zpestřit uspořádáním dne v halloweenských maskách.

O našem záměru jsme je několikrát informovali četnými návštěvami ve třídách i vyvěšením informačních plakátů, přesto jsme v den konání Halloweenu vstupovali do školy s menšími obavami, zda se alespoň někteří ze spolužáků „zkrášlí k nepoznání“. Tyto obavy se však hned po vstupu do první z tříd rozplynuly a my tak střídavě vzdychali nad propracovaností, originalitou, hrůzostrašností i humorném pojetí kostýmů.

První kroky naší odborné komise směřovaly do páté třídy, v níž jsme si uvědomili, jak nelehký úkol jsme si stanovili… Takřka všichni se pro tento den převtělili do někoho úplně jiného, případně ukázali svou pravou tvář :-). Činili tak v originálních kostýmech, jejichž preciznost vypilovali ještě důmyslnějším líčením, parukami a maskami.

Druháčci nelenili a vyzdobili si v duchu Halloweenu nejen sebe, ale rovnou celou třídu, nás pak nelenili uvítat společným výstupem z „hrobů“ a děsili nás svou mrtvolnou chůzí doprovázející skřeky a pazvuky.

Čtvrtá třída se pyšnila nejvíce děsivou třídní učitelkou, díky níž jsme se téměř zdráhali vstoupit do jejího halloweenského doupěte. Naštěstí jsme strach překonali a spatřili tak další úžasné kostýmy, mezi nimiž nám uchvátil bláznivý vědec.

Menší zklamání nás čekalo na druhém stupni, kde někteří na námi připravený den naprosto zapomněli, jiní se k němu stavěli takřka s despektem. Nicméně jsme se nenechali ani zde odradit a vstoupili do tříd, kde nás vyděsila především sestava krvelačných zombie z osmé třídy.

Nadšení se nám v plné míře vrátilo v první a třetí třídě, kde nás vítali takřka pohřební hudbou, děsivými zvuky, pavučinovými sítěmi ve dveřích a mrtvolně ležícími „obludami“ na zemi, ufff. Ani zde jsme se nestačili podivovat nad propracovaností, originalitou a děsivostí některých z kostýmů. Děti zde měly navíc nachystanou halloweenskou svačinku v podobě slizových piškotů či očních bulv.

A jak celé soutěžní klání dopadlo?

Nejoriginálnějším kostýmem se pyšnil „pan mumie“ Davídek Němeček.

Nejpropracovanější kostým pro náš halloweenský den oblékl Rocco Trojan, který si chudák po celý nosil vlastní hlavu v dlaních.

V nejhrozivějším kostýmu dorazila „masová vražedkyně, postrach všech učitelů“ Zuzka Furchová.

Nejvíce „halloweenskou třídou“ se stali druháčci.

Nejděsivějším učitelem se s maximálním počtem bodů stala paní učitelka Turková, v těsném závěsu se umístila paní učitelka Lídlová a na pomyslném třetím místě skončila paní učitelka Trojanová.

Ve všech třídách panovala sice děsivá, ale velmi přátelská a vlídná atmosféra, z níž prýštilo nadšení a hrdost na výsledky týmového snažení. Tento den jsme totiž všichni táhli za jeden provaz…

Velký dík patří nejen všem zúčastněným dětem, ale především jejich třídním učitelkám za podporu námi připravené akce, spolupráci a dobrou náladu, s níž nás vítali.

Tak zase příští rok v halloweenských kostýmech na viděnou :-).