Společné rozloučení s letošním školním rokem

Stěžejním cílem Permoníků bylo připravit pro své spolužáky školní rok plný akcí, aktivit a zábavy. Rozhodli jsme se s ním v tomto duchu také rozloučit…

Ve středu 26. června jsme se navzdory vysokým venkovním teplotám v 10:00 hodin setkali před budovou školy, abychom se po úvodním slově našeho místopředsedy Filipa vydali plnit více či méně zapeklité úkoly.

Na prvním stanovišti se žáci prvního stupně potýkali s křížovou, „druhostupňáci“ si pak lámali nad zapeklitými indiciemi. Všichni se společnými silami dopracovali ke slovu tužka, jíž se následně vydali hledat mezi ostatními pečlivě ukrytými předměty ve školním pískovišti.

Druhé stanoviště bylo více než výbušné, žáci se zde potýkali s aktivitou zvanou „bomba“. Jejich úkolem bylo společně přenést dva vybrané spolužáky – bomby ve vymezeném poli tak, aby se ani kousíčkem těla nedotkli země. Získanou odměnou se jim stala stužka.

Třetí stanoviště bylo zaměřené na myšlení a získané znalosti. Žáci prvního stupně museli uvést několik využití papíru, žáci druhého stupně pak postihnout proces jeho výroby a všechny zúčastněné subjekty. Za odměnu si všichni odnesli malý list papíru.

Poslední zapeklitý úkol spočíval v nakreslení vzdušného balonu. Nebyli bychom to my, abychom spolužákům úlohu neztížili, a tak jsme fix navázali na šest provázků, jejichž ovládáním spolužáci kýžený balon vykreslili na připravenou čtvrtku. Odměnou za splnění úkolu byl pro tentokrát nafukovací balonek.

Poslední Permoníci netrpělivě vyhlíželi přicházející skupiny, aby je přiměli na stanovištích získané předměty vyložit před sebe a zamyslet se nad tím, k čemu by mohly posloužit.

Naším cílem bylo přimět spolužáky zamyslet se nad přáním do příštího školního roku, společnými silami jej sepsat a připnout na nafouknutý balonek, který jsme po Filipově odpočítávání v jeden okamžik vypustili.

Děkujeme všem spolužákům, třídním učitelům i vedení školy za spolupráci a podporu v průběhu celého školního roku.

Těšíme se na další společná dobrodružství v roce příštím…